Indien u problemen heeft met de weergave van deze mail, klik dan alstublieft hier.

Infinite Update - 14 december 2016

U leest de laatste Infinite Update van 2016. We informeren u over subsidieregelingen, nieuwe wet- en regelgeving en interessante onderzoeken. Ook is er nieuws over bijeenkomsten en activiteiten van ons bedrijf. Directie en medewerkers van Infinite Financieel wensen u goede feestdagen!


Agenda

geen tags
  • Donderdag 2 februari 2017: Netwerk controllers VO lees meer 
  • Donderdag 23 maart 2017: Netwerk controllers PO lees meer 
  • Donderdag 18 mei 2017: Netwerk controllers VO lees meer 
  • Donderdag 15 juni 2017: Netwerk controllers PO lees meer 
  • Donderdag 21 september 2017: Netwerk controllers PO lees meer 
  • Donderdag 28 september 2017: Netwerk controllers VO lees meer 
  • Donderdag 16 november 2017: Netwerk controllers PO lees meer 


WNT-maxima 2017 gepubliceerd – 30 november 2016

WNT, WNT-maxima

Sinds november 2015 is de “Regeling wijziging bezoldigingsmaximum topfunctionarissen ocw sectoren” van kracht. Deze beschrijft voor de onderwijssector zes bezoldigingsklassen, gebaseerd op complexiteitspunten. De complexiteitspunten worden vastgesteld aan de hand van drie onderdelen: totale baten, totaal aantal leerling en aantal onderwijssoorten of -sectoren. Voor  samenwerkings-verbanden passend onderwijs geldt deze systematiek niet. Omdat deze instellingen geen leerlingen of onderwijssoorten hebben, kunnen ze in het systeem niet worden ingedeeld. Het algemene WNT-maximum geldt voor deze instellingen. Het is aan het toezichthoudende orgaan van deze instellingen om hier – gegeven de bezoldigingsklassen – op verantwoorde wijze mee om te gaan bij het vaststellen van de bezoldiging van de topfunctionaris(sen).
Jaarlijks worden de bezoldigingsmaxima per klasse vastgesteld. De bedragen voor 2017 zijn nu gepubliceerd, ze liggen één- of tweeduizend euro hoger dan in 2016.
Lees de bedragen 2017
Lees de sinds november 2015 geldende regeling



Infinite Financieel bij RTL4 - 11 december 2016

rtl

Op 11 december zond RTL4 een filmpje uit over de ondersteuning die Infinite Financieel geeft aan een groot schoolbestuur in Almere. In het filmpje komt Monica van der Hoff - Israël, directeur van Infinite Financieel, aan het woord. Op het Arte College in Almere legt zij uit hoe Infinite Financieel schoolbesturen ondersteunt in het voeren van een goede bedrijfsvoering, zodat zij zich maximaal kunnen richten op het realiseren van goed onderwijs.  

Bekijk het filmpje op onze website



Leergang van leidinggevenden samenwerkingsverbanden passend onderwijs PO en VO

B&T, leergang

Op 15 februari 2017 start  B&T Academie de Leergang voor leidinggevenden in samenwerkingsverbanden passend onderwijs PO en VO. Infinite Financieel senior adviseur Rick de Wit levert een bijdrage aan deze leergang.
Het programma van de leergang concerteert zich rond vier thema’s: leiderschap, governance, kwaliteitsbeleid en bedrijfsvoering. De docenten hebben niet alleen als adviseur maar ook als leidinggevende van samenwerkingsverbanden in het primair en voortgezet onderwijs hun sporen verdiend. Zij zijn daardoor uitstekend in staat om theorie en praktijk bij elkaar te brengen. Tijdens de leergang vergroten ze hun kennis en leiderschapsvaardigheden, zodat ze hun beïnvloedingsmogelijkheden kunnen versterken. Op die manier zijn ze beter in staat de maatschappelijke opdracht van passend onderwijs mede vorm te geven.
Lees meer



Definitieve data netwerken controllers VO en PO 2017 bekend

controllersnetwerk, po, vo

De definitieve data waarop onze controllersnetwerken VO en PO bijeenkomen in 2017 zijn bekend.
Netwerk controllers VO: 2 februari, 18 mei en 28 september .
Netwerk controllers PO: 23 maart, 15 juni, 21 september en 16 november .
Alle bijeenkomsten vinden plaats op donderdag in Aristo Zalencentrum, Brennerbaan 150 naast station Utrecht Lunetten.
Het netwerk VO op 2 februari 2017 kent onder meer de volgende twee onderwerpen: de continuïteitsparagraaf in het jaarverslag  (eigen onderzoekje onder de deelnemers) en de controller van schoolbestuur ZAAM komt  ‘het beste jaarverslag van Nederland’ toelichten (zie bericht elders in deze Update).
Aanmelden kan via onze website.



Inspectie laat kapitalisatiefactor los – 23 september 2016

inspectie, kaoitalisatiefactor, onderwijsinspectie

Eind september heeft de Onderwijsinspectie een bericht gepubliceerd waaruit opgemaakt kan worden dat men vanaf heden in het kader van het financieel toezicht op schoolbesturen werkt met vijf kengetallen: solvabiliteit 2, liquiditeit, huisvestingsratio, weerstandsvermogen en rentabiliteit. De kapitalisatiefactor is daar niet bij.
De set kengetallen waar de inspectie gebruik van maakt, geldt voor alle schoolbesturen. Niettemin zijn er, afhankelijk van de context waarin zij opereren, verschillen in het belang van de kengetallen en de te gebruiken grenswaarden voor de signalering. In de publicatie van de inspectie is een tabel opgenomen die dit duidelijk maakt.

De kengetallen zijn nadrukkelijk geen normen waaraan schoolbesturen moeten voldoen. Het onderschrijden van een norm leidt niet automatisch tot aangepast financieel toezicht en het behalen van de norm leidt omgekeerd niet automatisch tot het opheffen van aangepast financieel toezicht als daar sprake van is. De bepaling van aangepast financieel toezicht vindt plaats in de vorm van een uitvoeriger onderzoek waarbij veel meer aspecten in ogenschouw worden genomen.

Het financiële toezicht is het zogenaamde toezicht op de financiële continuïteit: de vraag of een schoolbestuur financieel gezond is en op korte en langere termijn aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Dit toezicht, dat deel uitmaakt van het geïntegreerd toezicht, vindt risicogericht plaats. Op grond van een analyse van de financiële gegevens uit de jaarrekening, de continuïteitsparagraaf uit het jaarverslag of eventueel signalen, bepaalt de inspectie of de positie van de instelling nader moet worden onderzocht. Bij de analyse gebruikt de inspectie ter detectie van de risico’s de set kengetallen.
Lees het bericht van de inspectie



Kennisnet verwacht lager BTW-tarief voor digitale leermiddelen niet voor 2019-2020 – 8 december 2016

btw, "digitale leermiddelen", kennisnet

Nederland kent twee btw-tarieven: het 'algemene btw-tarief' van 21%, en het 'verlaagde btw-tarief' van 6%. De regelgeving hiervoor is zeer gedetailleerd, maar ruwweg is het zo dat 6% geldt voor fysiek materiaal en 21% voor digitaal materiaal. Deze tariefindeling is gebaseerd op Europese regelgeving.

Onderwijs is vrijgesteld van btw, zodat onderwijsinstellingen geen btw in rekening hoeven te brengen over de diensten die zij leveren. De keerzijde daarvan is dat de btw die zij betalen niet kan worden teruggevorderd. Dit betekent dat als zij een product of dienst kopen dat onder een hoger btw-tarief valt, er ook een groter beslag op de lumpsum wordt gelegd. Digitale leermaterialen zijn daarmee voor het onderwijs duurder dan leermaterialen van papier.
Op 1 december 2016 publiceerde de Europese Commissie een voorstel om de regelgeving aan te passen. Daarbij gaat het om 'gelijke regels voor het belasten van e-books, e-kranten en hun gedrukte equivalenten'. De gewijzigde regels staan het de lidstaten toe digitale en gedrukte publicaties onder hetzelfde (verlaagde) tarief te laten vallen.
Europese belastingwetgeving moet unaniem worden goedgekeurd door alle afzonderlijke lidstaten. Dat geldt dus ook voor het voorstel van de Europese Commissie. Pas daarna heeft Nederland de mogelijkheid haar eigen btw-regelgeving aan te passen. Dat vraagt besluitvorming in het kabinet en behandeling in het parlement. Al met al mag een eventuele verlaging van btw op (een deel van de) digitale leermiddelen niet voor het schooljaar 2019-2020 worden verwacht.
Lees het bericht van Kennisnet



Onderwijs op een andere locatie – 5 december 2016

onderwijsopeeenanderelocatie, internetconsultatie

Passend onderwijs en talentonderwijs vragen om maatwerk. Daarom heeft staatssecretaris Dekker voorstellen ontwikkeld om in vier situaties onderwijs op een andere locatie mogelijk maken. Deze voorstellen liggen tot 31 januari 2017 voor via internetconsultatie.
Ten eerste gaat het erom dat leerlingen met lichamelijke of psychische problematiek in afwachting van een passende onderwijsplek tijdelijk onderwijs kunnen volgen op een particuliere school. Ten tweede wordt het voor sportieve en culturele toptalenten mogelijk om onderwijs en talentontwikkeling makkelijker te combineren. Daarnaast wordt het onder strikte voorwaarden mogelijk dat individuele kinderen tijdelijk onderwijs in het buitenland volgen onder toezicht van de school. Ten slotte wordt het mogelijk om onder strikte voorwaarden thuisonderwijs te verzorgen.

www.internetconsultatie.nl/onderwijsopeenanderelocatie



Transitievergoeding blijft, er komt compensatie voor de werkgever – 1 december 2016

transitievergoeding, wwz

In het voorjaar van 2016 hebben vakbonden, werkgevers, coalitiepartijen en kabinet de Wet werk en zekerheid (Wwz) geëvalueerd. De conclusie luidde dat de breed worden gedragen, maar dat de wet op onderdelen aanpassing behoeft om die doelen te bereiken. Eén van die onderdelen betreft de transitievergoeding. Werknemers die langdurig ziek zijn, houden recht op een transitievergoeding. Maar hun werkgever wordt, met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015, gecompenseerd uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Dit staat in een wetsvoorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarmee de ministerraad op 11 november 2016 heeft ingestemd. In de toekomst zal de werkgever uit het Awf worden gecompenseerd voor de vergoeding die hij verschuldigd is bij het ontslag van een langdurig zieke werknemer. Hier staat een verhoging van de uniforme Awf-premie tegenover. Ook krijgen cao-partijen meer ruimte om af te wijken van de transitievergoeding die verschuldigd is bij ontslag om bedrijfseconomische redenen. Wel moet de cao voorzien in een redelijke financiële vergoeding of in voorzieningen die de kans op nieuw werk vergroten. Omdat de onderwijssectoren, net als de andere overheidswerkgevers, niet zijn aangesloten bij het Awf, wordt door het ministerie van OCW een rijksbijdrage aan het fonds toegevoegd die overeenkomt met de verhoging van de uniforme Awf-premie voor de werkgevers uit de marktsectoren. De rijksbijdrage wordt ten laste gebracht van het budget voor het onderwijs op de begroting van het ministerie van OCW. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.
Lees meer



Onderwijsaccountantsprotocol 2016 gepubliceerd – 9 december 2016

inderwijsaccountantsprotocol

De Inspectie van het Onderwijs heeft het Onderwijsaccountantsprotocol OCW/EZ 2016 gepubliceerd. Enkele wijzigingen zetten we in dit bericht voor u op een rij:

  • In tegenstelling tot het bericht op de informatiebijeenkomst van 16 november 2016 moeten de indicatiestellingen voor LWOO/PRO wel gecontroleerd worden (onderdeel bekostigingsonderzoek VO).
  • De scope van de continuïteitsparagraaf wordt verlengd van drie naar vijf jaren als er sprake is van majeure investeringen (meer dan 15 procent van de totale baten) en/of van volledige doordecentralisatie van de huisvesting (sectoren PO en VO).
  • De Regeling beleggen, lenen en derivaten OCW 2016 is per 1 juli 2016 ingegaan en verwerkt in het Onderwijsaccountantsprotocol. De controleactiviteiten van de accountant zijn gericht op de verantwoording in het bestuursverslag, de financiële rechtmatigheid en de aanwezigheid van een treasurystatuut dat aan de eisen voldoet (zie bericht elders in deze Infinite Update).
  • Het Onderwijsaccountantsprotocol verduidelijkt dat de instelling wel leerlingenvervoer tussen de school en een gymlokaal (zwembad of sportvoorziening) mag bekostigen.
  • In tegenstelling tot wat stond in de conceptversie van het Onderwijsaccountantsprotocol 2016, zal de controle op de aanbestedingen over het jaar 2016 gelijk zijn aan die van 2015. Er wordt dus ook in 2016 op een andere manier gekeken naar Europese aanbestedingen dan naar nationale aanbestedingen. De accountant zal in dit kader moeten beoordelen welke contracten voor Europese aanbesteding in aanmerking komen en of deze ook daadwerkelijk als zodanig zijn aanbesteed. Ten aanzien van nationale aanbesteding beoordeelt de accountant de opzet en het bestaan van de procedures rond aanbestedingen.

Lees meer



PO-Raad biedt handreiking voor opstellen treasurystatuut – 2 december 2016

treasurystatuut

Sinds 1 juli 2016 vervangt de Regeling beleggen, lenen en derivaten 2016 (BL&D) de Regeling beleggen en belenen van 2010. Als gevolg hiervan zijn schoolbesturen per 1 oktober 2017 verplicht om een treasurystatuut vast te stellen dat voldoet aan de eisen van de nieuwe regeling.
In een nieuwsbericht legt de PO-Raad uit welke eisen de nieuwe regeling stelt en men biedt een handreiking (model) voor het opstellen van het nieuwe treasurystatuut.
Ton van Iwaarden, senior adviseur bij Infinite Financieel heeft de PO-Raad geadviseerd bij het tot stand komen van de handreiking.
Lees het bericht van de PO-Raad

Lees de Regeling

Lees de handreiking



Verkenner gaat problemen WWZ inventariseren - 29 november 2016

WWZ, Asscher

De Tweede Kamer heeft minister Asscher via een motie verzocht een verkenner aan te stellen die de problemen met de WWZ in kaart gaat brengen. De minister heeft dit verzoek gehonoreerd en Jacques Tichelaar hiervoor aangezocht. Tichelaar was eerder commissaris van de koning, Tweede Kamerlid en voorzitter van de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Onder meer uit een peiling van de PO-Raad bleek onlangs dat scholen door de wet meer moeite hebben om zieke leraren te vervangen en soms zelfs genoodzaakt zijn om klassen naar huis te sturen

De problemen met de WWZ spelen tot nu toe in het bijzonder onderwijs, waar veel scholen grote moeite hebben om nog voldoende vervangers te vinden. De WWZ heeft nog geen betrekking op het openbaar onderwijs, maar ook daarvoor gaat de wet gelden.

Lees meer



Tiende voortgangsrapportage passend onderwijs – 6 december 2016

voortgangsrapportage, "passend onderwijs", passend

Deze week bespreekt de Tweede Kamer de Tiende voortgangsrapportage passend onderwijs. In de rapportage en één van de bijlagen is onder meer aandacht voor de financiële resultaten die de verbanden in 2014 en 2015 geboekt hebben. Het gemiddelde beeld is dat de samenwerkingsverbanden nog (te) hoge reserves aanhouden. Dit wordt onder meer verklaard vanuit de onbekendheid met het nieuwe stelsel en de beperkte kwaliteit van het risicomanagement, waardoor onnodige reserves worden aangehouden.
Over risicomanagement voor samenwerkingsverbanden, in relatie tot de benodigde hoogte van het weerstandsvermogen, is begin 2016 een notitie verschenen van de hand van B. Keizer en Infinite Financieel senior adviseur Rick de Wit.
Lees de tiende voortgangsrapportage en alle bijlagen.

Lees de Notitie Risicomanagement voor samenwerkingsverbanden PO en VO.



Beschikkingen lichte ondersteuning 2016 SWV VO – 8 december 2016

LWOO, PRO, lichte ondersteuning

In november 2016 zijn de herziene beschikkingen lichte ondersteuning VO verstuurd. Bij een aantal samenwerkingsverbanden levert dit, zo is onze adviseurs gebleken, substantiële verschillen op in de bekostiging (vooral negatief) ten opzichte van de eerdere beschikking. Dit lijkt veroorzaakt door afwijkingen in de definitieve aantallen LWOO en PRO leerlingen van oktober 2015. Dit is momenteel nog niet te controleren voor de samenwerkingsverbanden, hen wordt geadviseerd info op te vragen bij het Informatiecentrum Onderwijs van DUO (ico@duo.nl).



Meer geld voor (muziek)cultuur in het onderwijs – 23 november 2016

(muziek)cultuur, muziekonderwijs

Cultuuronderwijs is een prioriteit in het beleid van minister Bussemaker. In 2013 heeft zij het programma ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ opgezet. Jaarlijks investeert ze € 10,2 miljoen in cultuureducatie, andere overheden matchen dit bedrag. Onderzoek wijst uit dat er sinds de start van ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ op deelnemende scholen meer cultuuronderwijs wordt gegeven en de kwaliteit ervan is verbeterd. Door een subsidieregeling van €25 miljoen kunnen scholen subsidie aanvragen om de kwaliteit van hun muziekonderwijs te vergroten. De regeling is populair – van 557 scholen is dit schooljaar de aanvraag gehonoreerd. Scholen kunnen zich nog tot 1 april 2017 inschrijven voor het schooljaar 2017 – 2018. In het voortgezet onderwijs stimuleert de bewindsvrouw goed cultuuronderwijs op verschillende manieren. 
Lees meer



ZAAM heeft beste bestuursverslag VO 2015 – 24 november 2016

bestuursverslag, VO

Stichting ZAAM heeft de bokaal voor het beste bestuursverslag VO 2015 gewonnen. De jaarverslagen werden beoordeeld op vijftien criteria, waaronder: de aandacht voor het voorgenomen beleid in relatie tot het resultaat, de mate waarin het verslag uitnodigt tot dialoog en discussie, maar ook de kwaliteit van het verslag van het intern toezicht en de paragraaf over risicomanagement.
ZAAM, een stichting voor interconfessioneel onderwijs, bestaat uit 24 kleinschalig georganiseerde scholen in het Voortgezet Onderwijs in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. Over het bestuursverslag van Stichting ZAAM merkt de jury op: “Het bestuursverslag van Stichting ZAAM als geheel ziet er fris en vernieuwend uit qua opzet en lay-out en is daarmee aantrekkelijk en toegankelijk om te lezen. Stichting ZAAM legt goede verantwoording af en geeft veel openheid naar de stakeholders wat het een compleet geheel maakt met SMART geformuleerde doelstellingen. Het bestuursverslag voldoet aan alle formele vereisten, is het goed leesbaar en professioneel vorm-gegeven.”
Het winnende jaarverslag komt aan de orde in ons netwerk controllers VO op 2 februari 2017.
https://www.dyade.nl/dyade-adviesh/bestuursbokaal



Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel heeft beste bestuursverslag PO 2015 – 24 november 2016

bestuursverslag, PO

Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel heeft de bokaal voor het beste bestuursverslag PO 2015 gewonnen. De jaarverslagen werden beoordeeld op vijftien criteria, waaronder: de aandacht voor het voorgenomen beleid in relatie tot het resultaat, de mate waarin het verslag uitnodigt tot dialoog en discussie, maar ook de kwaliteit van het verslag van het intern toezicht en de paragraaf over risicomanagement.
22 openbare basisscholen in de stadsdelen Zuid en Centrum behoren sinds 1 januari 2008 tot de Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De scholen hebben gezamenlijk kwaliteitsnormen geformuleerd, maar geven ook ieder invulling aan een eigen onderwijskundig-concept.
De jury over het bestuursverslag van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel: “Het bestuursverslag van Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel is inhoudelijk erg goed en compleet. Het bevat een duidelijke opzet, een heldere schrijfwijze en een mooie grafische vormgeving. Hierdoor is het geheel erg toegankelijk.”
https://www.dyade.nl/dyade-adviesh/bestuursbokaal



Extra subsidie educatieve master -  1 december 2016

subsidie

Universitaire studenten die in februari 2017 willen starten met een één- of tweejarige educatieve master in een tekortvak, kunnen hiervoor tot 31 maart 2017 een tegemoetkoming aanvragen in de studiekosten. Het ministerie van OCW wil met deze regeling academici stimuleren om een lerarenopleiding te gaan volgen, en er zo voor zorgen dat er meer eerstegraads leraren komen voor de tekortvakken in het voortgezet onderwijs. Recent afgestudeerde bachelor- en masterstudenten die een universitaire onderwijsmaster willen gaan volgen voor het docentschap Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks of Latijn kunnen via de regeling een eenmalige tegemoetkoming aanvragen van 3000 euro. Voor wiskunde, informatica, natuurkunde en scheikunde bedraagt de eenmalige tegemoetkoming € 5.000.
Lees meer op www.mastersvoorhetvo.nl  



Correctie op VSV regeling, deze geldt niet voor PrO - 12 december 2016

regeling resultaatafhankelijke bekostiging, vsv

In de Regeling resultaatafhankelijke bekostiging vsv vo (de regeling) wordt de aanvullende (resultaatafhankelijke) bekostiging van scholen voor voortgezet onderwijs (vo) ten behoeve van de aanpak van voortijdig schoolverlaten (vsv) voor de kalenderjaren 2017 en 2018 geregeld. De regeling geldt voor de schooljaren 2016/2017 en 2017/2018 en heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Voor de periode erna wordt bezien hoe de resultaatafhankelijke bekostiging van scholen vorm krijgt. De regeling onderscheidt een vast bedrag per school en een variabel deel afhankelijk van de prestatie. Om de focus bij alle betrokken partijen vast te houden, heeft het kabinet een nieuw doel bepaald. In 2021 mogen er maximaal 20.000 nieuwe vsv’ers per jaar zijn (gemeten over schooljaar 2019/2020). Via stapsgewijs aangescherpte prestatienormen wordt toegewerkt naar de nieuwe landelijke doelstelling. Haalt een school de prestatienorm, ontvangt zij extra middelen als stimulans voor de effectieve bestrijding van vsv. Bijna alle scholen hebben de voorgaande prestatienormen gehaald; zij worden nu gestimuleerd om de uitval nóg verder terug te dringen. Scholen die nu al de prestatienormen  halen krijgen extra geld, indien zij in het betreffende schooljaar evenveel of minder vsv’ers hebben als in het voorgaande schooljaar.
Scholen voor praktijkonderwijs (pro) vallen buiten de reikwijdte van de aanvullende bekostiging voor de aanpak van vsv. De kwalificatieplicht geldt niet voor jongeren die in het bezit zijn van een getuig-schrift of een pro-schooldiploma als bedoeld in artikel 29a van de Wet op het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat van pro-leerlingen niet wordt verwacht dat zij een startkwalificatie behalen. Zij tellen daarom niet mee in de berekening van het aantal vsv’ers. Pro-scholen waren in artikel 1 van de oude regeling uitgesloten van de aanvullende bekostiging. Bij het overzetten van de voorschriften naar de regeling is die bepaling per abuis weggevallen. Die omissie wordt met deze wijziging rechtgezet.
Lees meer



Regeling tweede jaar bekostiging vluchtelingkinderen PO – 21 november 2016

vluchtelingenkinderen, nieuwkomers

Met ingang van 1 december kunnen scholen een aanvraag indienen voor bijzondere bekostiging voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen die voor het tweede jaar in Nederland verblijven. De PO-Raad heeft zich lang hard gemaakt voor deze bekostiging van een tweede jaar taalonderwijs aan vluchtelingenkinderen. De deadline voor het aanvragen ervan is 24 december 2016.
Met de regeling kunnen scholen voor vluchtelingenkinderen die in hun tweede verblijfsjaar zitten – en waaraan niet het gewicht 1,2 is toegekend – een toeslag op de reguliere bekostiging ontvangen. Deze toeslag bedraag op jaarbasis € 3.000,- voor vluchtelingenkinderen zonder een toegekend gewicht en € 2.400,- voor vluchtelingenkinderen met een toegekend gewicht van 0,3. Aangezien kinderen waaraan het gewicht 1,2 is toegekend al meetellen bij de vaststelling van de bekostiging voor de bestrijding van onderwijsachterstanden, ontvangen scholen geen aanvullende bekostiging voor deze kinderen.
De bekostiging vindt plaats per kwartaal en wordt gebaseerd op het aantal vluchtelingenkinderen dat op de eerste dag van het kwartaal staat ingeschreven bij een school. De teldata zijn: 1 augustus, 1 november, 1 februari en 1 mei. Als de teldatum 1 augustus geen schooldag is, dan zal de eerste schooldag na de teldatum tellen. Er is - in tegenstelling tot de bekostiging voor het eerste jaar - geen sprake van een drempel voor een minimum aantal vluchtelingenkinderen om in aanmerking te komen voor de aanvullende bekostiging.
Scholen die gebruik willen maken van de deze regeling kunnen dit voor 24 december 2016 aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Als het om een aanvraag gaat waarbij de peildatum 1 februari of 1 mei is, moet de aanvraag door DUO zijn ontvangen binnen vier weken na de peildatum. De aanvraag kan worden ingediend door middel van het formulier nummer DUO 60102 en is na 1 december 2016 te downloaden via dit formulier op de website van DUO.
Lees de regeling
Download het formulier



Schoolleiders krijgen tijd voor masteropleiding –november 2016

masteropleiding

Schoolleiders in het basisonderwijs krijgen meer tijd om te studeren. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs trekt de komende jaren € 40 miljoen (2017-2022) uit zodat schoolleiders vervangen kunnen worden wanneer ze zelf in de collegebanken zitten. 'Dit biedt schoolleiders de kans om een master te halen en biedt jong talent de kans om ervaring op te doen als schoolleider', aldus Dekker. De regeling zal voorjaar 2017 verschijnen. Adviseurs van Infinite Financieel zijn als gastdocent verbonden aan verschillende post-hbo opleidingen voor schoolleiders.

Lees meer



Meivakantie 2017-2018 en 2018-2019 – 10 december 2016

meivakantie

Vanaf schooljaar 2017-2018 geldt een verplichte week voor de meivakantie en gelden adviesdata voor een eventuele tweede week meivakantie. Scholen bepalen zelf, in overleg met de medezeggenschap, of zij de verplichte week meivakantie willen verlengen tot een vakantie van maximaal twee weken. De adviesdata voor een extra week meivakantie in de schooljaren 2017-2018 en 2018-2019 zijn ondertussen bekendgemaakt op de website van de Rijksoverheid.
Lees meer


  Savannahweg 17
3542 AW Utrecht
T 085-8769437
E info@infinitebv.nl
W www.infinitebv.nl
D Link naar disclaimer
A Afmelden nieuwsbrief