Formatieanalyse

Genoeg, competent en betaalbaar personeel is een essentiële voorwaarde voor een succesvolle onderwijsorganisatie. In onzekere tijden is het nodig om verder vooruit te kijken en beleidsmatig te werken aan de verbinding tussen onderwijs, personeel en financiën.

Ongeveer 80 procent van uw uitgaven besteedt u aan personeel. Het is de moeite waard om periodiek na te gaan of uw personeelsinzet nog wel up to date is. Past uw functiebouwwerk nog wel bij uw doelstellingen? En verhoudt u personeelsinzet zich tot die van vergelijkbare onderwijsbesturen? En wat is de rol van het formatieplan in uw organisatie, een verplichte papieren tijger, of een effectief document in uw beleidsontwikkeling? En maakt u al werk van strategische personeelsplanning?

cranes-534924_640
  • Jan Looise, senior-adviseur bij Infinite Financieel schreef het artikel ‘Trending tools in HR: naar een vruchtbare en betaalbare dialoog’. 

    (bundel 2017, pagina 17)
  • Lees ook ‘Ontwikkelingen dwingen schoolbesturen tot snelle herziening personeelsbeleid’ door Rick de Wit, directeur van en senior adviseer bij Infinite Financieel.

    (bundel 2016, pagina 19)