Leergang Controlling Onderwijs

Het programma van 2019-2020 is afgerond. Binnenkort wordt de informatie op deze pagina geüpdatet naar de nieuwe leergang welke in het najaar van 2020 start.

De leergang bestaat uit 5 modules. In de ochtend presenteren hoogleraren de nieuwste inzichten op het gebied van de controlling, in de middag wordt de koppeling naar de praktijk gelegd en gaat u met praktische, eigen opdrachten aan de slag.

Onderwijsbestuurders en -controllers beseffen dat zij de balans moeten bewaken tussen de inhoud en kwaliteit van het onderwijs aan de ene kant en de beschikbare middelen aan de andere kant. Hoe doe je dat in een tijd waarin de veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen? De introductie van nieuwe technologieën in het primair proces en de bedrijfsvoering, grotere aandacht voor doelmatigheid, steeds meer verantwoordelijkheid dragen voor de onderwijsgebouwen, voorlopen op veranderende demografische omstandigheden en omgaan met commerciële partijen die zich op het onderwijs richten, zoals instituten voor huiswerkbegeleiding. En ondertussen de onderwijsprestaties op peil houden en de organisatie in control houden of brengen. Dat vergt kennis. Maar vooral ook de competentie om de kennis toe te passen.

Voor wie?
Dit programma is bestemd voor controllers, managers en adviseurs bedrijfsvoering, financiën en planning & control, die werkzaam zijn in het voortgezet en primair onderwijs. Ook onderwijsbestuurders, die meer met de blik van een controller willen leren kijken en/of bedrijfsvoering in hun portefeuille hebben, behoren nadrukkelijk tot de doelgroep.

Programma:
In vijf dagen word je bijgepraat over de nieuwste theoretische ontwikkelingen in het vakgebied van public controlling en krijg je een speciaal voor de sector ontwikkeld programma om die theorie toe te passen in je eigen organisatie.

In de ochtend presenteren hoogleraren de nieuwste inzichten op het gebied van controlling, in de middag wordt de koppeling naar de praktijk gelegd en ga je met praktische, eigen opdrachten aan de slag.

De leergang bestaat uit de volgende thema’s:

  • De Rol van de Controller
  • Management Control en Sturing
  • IT en Control
  • Management Financial Accounting
  • Risicomanagement

Studiebelasting
De studiebelasting bedraagt ongeveer 75 uur:
• 5 lesdagen (totaal 35 uur),
• voorbereiding van de lesdagen (gemiddeld 4 uur per lesdag, totaal 20 uur),
• uitvoering persoonlijke opdracht, gemiddeld ongeveer 20 uur.

Met de leergang zijn maximaal 15 PE-punten te behalen als je in het bezit bent van een RA/RC/CPC titel.

Bekijk de flyer van 2019.

Kosten
De kosten voor deelname aan het programma van vijf dagen bedragen € 3950,- (vrij van BTW) per deelnemer.

Meer informatie?
Wilt u met iemand van Infinite Financieel overleggen of dit iets voor u is?

Dat kan! Bel of mail met: 085-8769437 of info@infinitebv.nl