Leergang Controlling Kinderopvang

Een leergang speciaal voor controllers in de sector kinderopvang

Kinderopvangbestuurders en -controllers moeten de balans bewaken tussen de kwaliteit van de kinderopvang aan de ene kant en de beschikbare middelen aan de andere kant. Hoe doe je dat in een tijd waarin de veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen en je geconfronteerd kunt worden met omstandigheden die niet voor mogelijk gehouden werden? Er komt veel op de kinderopvang af. Omgaan met externe partijen die iets van de kinderopvang verwachten, implementeren van nieuwe wettelijke maatregelen, demografische ontwikkelingen en de opkomst van nieuwe technologieën in het primair proces en in de bedrijfsvoering. En ondertussen de kwaliteit van de kinderopvang op peil en de organisatie in control houden. Dat vergt kennis over controlling. Maar vooral ook de competentie om die kennis toe te passen. De Leergang Controlling Kinderopvang is erop gericht de financial of business controller hierbij te ondersteunen.

Doelgroep
De Leergang Controlling Kinderopvang is een uniek programma, ontwikkeld door Peter Kruijsen van Infinite Financieel en Tony Weggemans van Ayit Consultancy in samenwerking met Avans+, de opleider voor de serieuze professional. Dit programma is speciaal bestemd voor controllers, managers en hoofden bedrijfsvoering, financiën en planning & control, die werkzaam zijn in de kinderopvang.

Programma voorlopig onder voorbehoud:
In vijf losse dagen word je bijgepraat over de nieuwste theoretische ontwikkelingen in het vakgebied controlling en krijg je een speciaal voor de kinderopvang ontwikkeld programma om die theorie toe te passen in je eigen organisatie.

donderdag 17 november 2022 Management Control; 's middags: Krachtenveld controller Hans van Lamoen
donderdag 1 december 2022 Internal control; 's middags: Balanced Scorecard; kostprijsmodel Rob Schapink
donderdag 15 december 2022 Soft controls; 's middags: Cultuur met Spiral Dynamics Sander van Oosten
donderdag 12 januari 2023 IT & control; 's middags: bedrijfsbezoek nader te bepalen
donderdag 26 januari 2023 Corporate Governance / Risicomanagement, 's middags: presentaties Sander van Oosten

Informatie over de docenten:

Rob Schapink Bedrijfseconoom, Registercontroller via o.a. KPMG en andere dienstverleners. Actief geweest in diverse beheersing adviestrajecten en financiële interim posities. Naast Avans+ als zelfstandig trainer bij diverse opleidingstrajecten betrokken op het gebied van Control, Accounting Information en Organisatie & Management. Hij is ook programmamanager RC opleiding van de Erasmus Universiteit.
Sander van Oosten Partner van ARC People. Een bedrijf gespecialiseerd in mensen en kennis over de vakgebieden Audit, Risk en Compliance. Bij Avans+ doceert Sander reeds vele jaren met veel plezier aan de Master in Controlling.
Eric van de Sande Registercontroller en directeur aandeelhouder Waardekatalysator B.V. Financial met een brede financieel-strategische oriëntatie voor wie financiële en niet-financiële resultaten niet meer en niet minder zijn dan een gevolg van wat er binnen je organisatie goed, minder goed of slecht gaat. Veel ervaring met de rol van automatisering en data in het efficiënter en effectiever maken van organisaties.
Peter Kruijsen Senior adviseur bij Infinite Financieel. Opgeleid in finance & control en in bedrijfskunde en adviseur van onderwijs- en kinderopvangorganisaties op bedrijfsvoeringsvraagstukken. Ervaring als manager bedrijfsvoering bij een grote kinderopvangorganisatie.
Tony Weggemans Heeft een eigen adviesbureau AYIT Consultancy. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring met het adviseren van grote en kleine kinderopvangorganisaties op het vlak van de bedrijfsvoering. Initiatiefnemer van het Netwerk Professionals Kinderopvang. Voor de branche maakt hij de jaarlijkse kostenprognose en treedt hij regelmatig op als spreker bij workshops en conferenties. Ook is hij actief als coach en intervisiebegeleider.

Studiebelasting
De studiebelasting bedraagt ongeveer 75 uur:
• 5 lesdagen van 9.30 uur tot 16.30 uur (totaal 35 uur),
• voorbereiding van de lesdagen (gemiddeld 4 uur per lesdag, totaal 20 uur),
• uitvoering persoonlijke opdracht, gemiddeld ongeveer 20 uur.

Kosten
De kosten voor deelname aan het programma van vijf dagen bedragen € 4.250,- (vrij van BTW) per deelnemer. Mocht de leergang onverhoopt niet doorgaan en u heeft zich wel opgegeven, dan brengen we uiteraard niets in rekening.

Met de leergang zijn maximaal 15 PE-punten te behalen als je in het bezit bent van een RA/RC/CPC titel. De leergang sluit af met een certificaat van Avans+. Dit certificaat biedt toegang tot vervolgmodules binnen het aanbod van Avans+.

Meer informatie?
Wilt u met iemand van Infinite Financieel overleggen of dit iets voor u is?

Dat kan! Bel met Peter Kruijsen op: 06 83 64 51 49 of  mail naar info@infinitebv.nl

Inschrijven Leergang Controlling Kinderopvang