Cao Kinderopvang definitief; bezwaren ongegrond verklaard

De cao Kinderopvang is algemeen verbindend verklaard door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit meldt onder meer de website kinderopvang-werkt Dit betekent dat de cao-bepalingen die zijn opgesteld door cao-partijen Brancheorganisatie Kinderopvang (BK), Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en vakbond CNV gelden voor alle werkgevers en werknemers in de kinderopvang. De bezwaren van de BrancheVereniging Ondernemers Kinderopvang (BVOK) zijn ongegrond verklaard.

De cao heeft een looptijd van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022. De cao-onderhandelingen voor de kinderopvang hielden de gemoederen flink bezig de afgelopen tijd. Zo werd de sector enigszins verrast door een cao-akkoord tussen partijen BK, BMK en CNV, organiseerde vakbond FNV landelijk stakingen als protest tegen het cao-akkoord en de hoge werkdruk en sloot de BVOK een cao-akkoord met de Landelijke Belangen Vereniging (vakbond die werknemers binnen een aantal kleine cao’s en in de uitzend- en payrollbranch vertegenwoordigt).

In de algemeen verbindende verklaring schrijft de directeur Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardenwetgeving, namens de minister van Sociale Zaken, dat de gang van  zaken wordt betreurd.