Ouders geven kinderopvang een rapportcijfer 8,1

Nederlandse ouders zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de kinderopvang en de bso. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van online adviesbureau Multiscope. Toch voelt 38 procent van de ouders zich schuldig over het uitbesteden van de zorg voor hun kinderen.

De kwaliteit van de kinderopvang wordt in het onderzoek gemiddeld beoordeeld met een 8,1. Het oordeel over de bso is met een 7,9 eveneens positief.

Een belangrijk verbeterpunt is de communicatie. Gebruikers van buitenschoolse opvang zien graag een betere overdracht aan het einde van de dag. Verder willen ouders op de kinderdagverblijven meer flexibiliteit bij het ophalen en brengen van de kinderen.

Voor zowel kinderdagverblijven (30%) als buitenschoolse opvang (22%) geldt verder dat ouders graag een lager uurtarief willen.

Ruim driekwart van de ouders heeft voor minstens één dag in de week opvang geregeld of de zorg uitbesteed. Een op de drie ouders maakt daarbij gebruik van het kinderdagverblijf als opvanglocatie. Een even groot aandeel brengt zijn kinderen één of meer dagen per week naar opa en oma. Voor de meeste ouders is het geen probleem om de zorg voor hun kinderen een aantal dagen per week uit te besteden (62%). Er zijn echter ook ouders die zich hier in een bepaalde mate schuldig over voelen. 2% voelt zich altijd schuldig over het uitbesteden van de zorg, 2% voelt zich vaak schuldig en 34% geeft aan zich soms schuldig te voelen. Vrouwen (72%) hebben vaker dan mannen (52%) een schuldgevoel over het uitbesteden van zorg.

Laat een reactie achter